Hans Clubkampioen 2023

De strijd om het Clubkampioenschap ging dit jaar tussen Jan, Hans C., Fred B. en Monique.

Vooraf, tijdens de koffie, is via loting bepaald in welke volgorde de 3 wedstrijden gespeeld zouden worden. En zo zagen we om 11.30 uur het koppel Fred + Hans aantreden tegen Jan + Monique. Hoewel Monique en Jan in de 1e maine meteen 2 punten scoorden, wilde het daarna niet meer lukken en pakten Fred en Hans punt na punt, tot de eindstand van 13 – 2.

Na een korte pauze startte de 2e match, met Monique en Hans enerzijds en Fred en Jan anderzijds. Monique had in deze ronde meer geluk dan in de eerste en wist samen met Hans op een ruime voorsprong van 6 – 0 te komen. Met een goeie maine van Fred en Jan werd het in één keer 6 – 3, maar daarna maakten Hans en Monique 8 – 3. Hierna bleek het over met dat herwonnen geluk van Monique want Jan en Fred scoorden maar liefst 5 punten in één keer (8 – 8). Via 8 – 10 en 8 – 11 pakten Jan en Fred de winst in deze wedstrijd (13 – 8).

De 3e wedstrijd moest de beslissing brengen. Monique wist al dat zij niet meer kon winnen, en dat gold ook voor Jan, maar Hans en Fred hadden nog volop kansen. Fred stond op dat moment op 5 wedstrijdpunten, Hans op 3, dus niet alleen de winst van de 3e partij was bepalend, maar ook het aantal gescoorde punten. Monique speelde met Fred; Jan met Hans. Als Fred en Monique zouden winnen, ging de beker naar Fred; als zij verloren maar wel minimaal 9 punten hadden gescoord, ook.

En zo werd het dus knap spannend, vooral omdat Hans en Jan langzaam maar zeker uitliepen tot 11 – 6. Terwijl het publiek zich inmiddels te goed deed aan een glaasje wijn en de heerlijke hapjes die Gert had bereid, deden Fred en Monique een uiterste poging om nog punten te pakken. Helaas! Het mocht niet baten… met een goed geplaatste bal wist Hans 2 punten te halen in wat de laatste maine zou blijken, waardoor hij en Jan de winst binnenhaalden (13 – 6). Aldus veroverde Hans -met slechts 2 scorepunten verschil met Fred- welverdiend de beker. Proficiat Hans!